O Nas

Podjetje ARH DEKO d.o.o. je ustanovljeno leta 1991.

Glavna dejavnost podjetja je arhitekturno  projektiranje, urbanistično načrtovanje in grafično oblikovanje. V več kot dvajsetletnem delovanju na področju arhitekture in oblikovanja se ARH DEKO ukvarja z različnimi arhitekturnimi in oblikovalskimi projekti: od oblikovanja odprtih javnih prostorov in urbanističnih rešitev, do kompleksnejših stavb (javnih, industrijskih, stanovanjskih, poslovnih, …)  ter individualnih stanovanjskih objektov in grafičnih rešitev.

Pri tem se ne glede na velikost projekta vsakemu posvetimo z inovativnim pristopom in uporabljamo arhitekturne koncepte, ki vodijo k ustvarjanju vrhunskega bivalnega okolja na vseh ravneh.

Poseben odnos imamo do arhitekturne dediščine, ki je naša osnova za vsako nadaljnje načrtovanje in jo vključujemo v že ustvarjene arhitekturne prostore, kot vez med novim in starim pa ustvarjamo nove dialoge in koncepte.

Z našo zasnovo upoštevamo značilnosti grajenega okolja in si prizadevamo k nadgrajevanju nove identitete. Vsak objekt prilagodimo posameznemu naročniku. Ob upoštevanju značilnosti obstoječega prostora uporabimo takšno funkcionalno zasnovo, ki omogoča individualni razvoj k udobnemu in prijetnemu bivanju. Spodbujamo energijsko varčno (nizkoenergijske in pasivne hiše), trajnostno in okolju prijazno gradnjo z uporabo avtohtonih in okolju prijaznih materialov (les, kamen, …).

 

Arh Deko ekipa

Edi, Nika, Pia in Peter.