Obisk osnovnošolcev – izberi poklic

Novice

No Comments


Share this post

Včeraj smo dobili obisk učencev OŠ Šamartno. V sodelovanju z Podjetniškim centrom je potekala akcija v smislu promocije podjetništva in podjetniške kulture, v okviru katerega učenci spoznavajo podjetniške poklice. Tako so pri nas spoznavali poklice arhitekta in oblikovalca.

Izbira poklica je ena najpomembnejših odločitev za vsakogar. Neustrezna izbira poklica povzroča nezadovoljstvo in neuspeh posameznika, posledično pa to občutijo delodajalci in celotna družba. S predstavitvijo na samem mestu želimo le dopolniti dogajanja na področju poklicne orientacije. S pomočjo neposredne predstavitve našega poklica v podjetju in skozi obliko predstavitve našega dela želimo mladim približati naš poklic in jih utrditi v prepričanju, kaj v življenju pravzaprav želijo postati.
Obiskalo nas je 20 učencev, predstavili smo našo dejavnost, od urbanističnih projektov preko arhitekturnih projektov do oblikovanja ( grafično oblikovanje) ter predstavili različne pristope ki jih naš poklic pokriva.
Odločili smo se za sodelovanje, saj želimo mladim na območju naše občine ponuditi najboljšo pomoč v času poklicnega odločanja, saj se vsi zavedamo, da je uspešna poklicna pot posameznika odvisna predvsem od pravilne izbire poklica.

0 Responses to this post
Add your comment

You must be logged in to post a comment.