V prostorih Narodne galerije v Ljubljani so bile 5. junija podeljene Steletova nagrada in priznanja ki jih podeljuje Slovensko konservatorsko društvo.

Steletovo priznanje je dobil in zaslužil kolektiv ZVKDS; OE Maribor - za projekt priprave, izdaje in promocijo knjige DEDIČI PROSTORA, VARUHI POMNIKOV.

Veseli smo sodelovanja in čestitamo za skupen uspeh.

... Z interdisciplinarnim znanjem in veščinami, med katerimi štejejo tako sposobnost pisnega izražanja kot tudi kritičnega razmisleka in uredniškega dela, so kulminirale v edinstveno spomeniškovarstveno publikacijo, ki jo po svoji tehtnosti, tekočem poljudno-strokovnem besedilu, slikovni opremi in odlični oblikovni dovršenosti, lahko postavimo ob bok podobnim publikacijam na evropskem nivoju. ...

No items found.

Zadnje novice

5.8.2023

Poplave v Slovenj Gradcu (Petek, 4. 8. 2023)

Stoletne vode postajajo desetletne vode. Potok Suhodolnica s povprečnim pretokom 1,27 m3/sekundo se ob padavinah spremeni v grozeč hudournik.

27.4.2023

In memoriam Drago Plešivčnik st.(1929–2023)

V 93-letu starosti se je poslovil dragi prijatelj, dr. Drago Plešivčnik, častni občan Mestne občine Slovenj Gradec, izjemen človek in veliki rotarijec.

8.2.2023

Herman Gvardijančič, prejemnik Prešernove nagrade

Akademski slikar Herman Gvardijančič je letošnji prejemnik Prešernove nagrade. V spomin na skupno sodelovanje v Slovenj Gradcu.

30.12.2022

Najnovejsa novica test

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Podjetja ARH DEKO. Za vas smo pripravili nove oblike in vsebine ter funkcionalne novosti.